نماینده سازمان خواربار جهانی (فائو) در جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با توجه به ظرفیت های خود در زمینه های مختلف انسانی و تجهیزاتی، می تواند هدایتگر منطقه در عرصه های کشاورزی و دامپزشکی باشد.
نماینده سازمان خواربار جهانی (فائو) در جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با توجه به ظرفیت های خود در زمینه های مختلف انسانی و تجهیزاتی، می تواند هدایتگر منطقه در عرصه های کشاورزی و دامپزشکی باشد.
معاون وزیردر امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از آمادگی برای صادرات گوشت مرغ و شیر خشک به روسیه خبر داد و گفت: صادرات این محصولات به روسیه منوط به تکمیل و اجرایی شدن پروتکل بهداشتی بین مسئولان دامپزشکی دو کشور است.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از خبرگزاری ایسنا، حسن رکنی گفت: روسیه یکی از کشورهایی است که به تازگی به جمع مشتریان محصولات پروتئینی ایران پیوسته که با توجه به تولید مازاد بر نیاز داخلی شیر خشک و گوشت مرغ و البته تقاضای روسها برای واردات، این محصولات به زودی به روسیه صادر میشود.
وی افزود: در حال حاضر حدود دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید میشود که پتانسیل صادرات حدود 100 هزار تن آن به کشورهای مختلف وجود دارد و روسیه میتواند در این بین سهم مناسبی از بازار گوشت مرغ را به خود اختصاص دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امورتولیدات دامی با بیان اینکه صادرات گوشت مرغ در نیمه نخست امسال حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: همچنین روسها سالانه حدود 200 هزار تن شیر خشک وارد می کنند که ایران هر قدر بتوانند این میزان نیاز روسها را تامین کند ارزآوری بیشتری برای خود به ارمغان میآورد.
رکنی تاکید کرد: سیاستگذاریها برای انواع محصولات پروتئینی در کشور به گونهای است که در وهله نخست به دنبال اصلاح الگوی مصرف و افزایش سرانه آن در کشور در جهت ارتقای سلامت شهروندان هستیم اما کشورهای بسیاری هستند که خواهان واردات محصولات پروتئینی از ایران هستند.
معاون امور تولیدات دامی گفت: به عنوان مثال گوشت مرغ که بازار تولید آن در کشور وجود دارد زمانی در کشور با کمبود و واردات مواجه بود اما در حال حاضر ایران به صادرکننده این محصول تبدیل شده و با توجه به شرایط موجود از جمله امکان صادرات مرغ گرم یا منجمد با هزینههای کمتر و این که بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه ترجیحشان این است که گوشت مرغ را از کشوری مسلمان مانند ایران وارد کنند، صادرکنندگان رغبتی بیشتری برای صادرات این محصول پیدا کردهاند و باید از این شرایط بوجود آمده به عنوان فرصت طلایی استفاده کنیم.
وی همچنان افزود: سال گذشته حدود نیم میلیون تن انواع محصولات و فرآوردههای لبنی به کشورهای مختلف صادر شد که به نظر میرسد این پتانسیل صادراتی در سال جاری افزایش یافته و روسیه در این میان میتواند سهم مناسبی را از آن خود کند.